Årets Jessch 2016

31.07.2017 kl. 23:36
För andra gången i Replot historia utnämndes i somras Årets Jessch, då Kenth Nabb – eller Nabbas Kenth som vi bättre känner honom – fick ta emot denna fina utmärkelse. I motsats till ifjol då Byarådets styrelse tog sig friheten att utnämna Kånkke Håkans, tog man i år den längre vägen via nominering och röstningsförfarande där alla som ville hade möjlighet att såväl nominera som rösta. Ett tillvägagångssätt som hädanefter kommer att följas och en procedur som den här gången rent konkret utmynnade i att Kenth under sommarens upplaga av Sim & Rodd fick ta emot en alldeles egen skrikigt gul reflexväst med texten ”Årets Jessch 2016”.
Motivering 1:
Kenth har under många års tid arbetat för olika föreningar i byn. Under 2016 har han varit en drivande och aktiv kraft som medverkat till att vi fått byns anslagstavla klar för användning, han har också donerat material till anslagstavlan. Kenth är en drivande kraft i Museiföreningen, bla. i projektet med renoveringen av båthuset vid stranden. Kenth borde ha fått uppmärksamhet för sitt deltagande i olika föreningar tidigare .. men bättre sent än aldrig :)
Motivering 2:
Kenth har jobbat och jobbar hårt för föreningslivet i Replot. Han är en av de flitigaste talkoarbetarna och ställer alltid upp med verktyg, material, bil o släp. Kenth arbetade flitigt med bla anslagstavlan tillsammans med Kånkke. Och nu är nästa projekt på gång via Museiföreningen - Strandboden skall upprustas och Kenth är utan tvekan den som lagt mest tanke och arbete till den. Han själv har tagit 200 vasskärvar - Bara det är imponerande. Kenth tycker strandboden är en stor del av stranden och vill därför få den fin och färdig inför sommaren. Bänkarna som Kenth fixade förra våren har varit till stort nöje för både simmare, bysbor och turister. Kenth har varit med och startat och byggt upp många föreningar i Replot.
Replot Byaråd